Drodzy organizatorzy!
Gratulujemy i bardzo dziękujemy za zaangażowanie. Zabieramy się do wnikliwego czytania sprawozdań. Informację o nagrodach prześlemy do końca sierpnia na adresy mailowe podane w sprawozdaniu.

1 czerwca 2017 roku o godz. 10.00 tysiące uczniów z całej Polski (i nie tylko) czytało książki. Próbowali pobić ustanowiony rok temu rekord 432 608 osób czytających w tym samym momencie. Tak naprawdę rekord był pretekstem, a chodziło o to, by sobie poczytać. Dla rozrywki, z uśmiechem, we wspólnym gronie.

W akcji wzięła również udział:

Publiczne Gimnazjum nr 16 im bł. ks. M. Sopoćki w Białymstoku

Miasto: Białystok

Data przeprowadzenia akcji: 01.06.2017

Godziny przeprowadzenia akcji: 10.00 - 10.30

Miejsce przeprowadzenia akcji: korytarz szkolny

Wszyscy uczniowie PG16 w Białymstoku z przyniesionymi na tę okazję książkami usiedli przy stolikach ustawionych wzdłuż korytarza. Nie dla wszystkich starczyło miejsca, więc część uczniów usiadła pod ścianami. O godzinie 10.00 zaczęliśmy czytać, każdy swoją książkę, po cichu, w swoim tempie, przez pół godziny. Nauczyciele dołaczyli do swoich klas i również czytali. Uczniowie byli zadowoleni z takiej formy spędzania czasu w szkole i czekają na nastepną tego typu akcję czytelniczą.

Link do filmu

Liczba uczestników: