Drodzy organizatorzy!
Wybraliśmy zwycięzców i rozlosowaliśmy nagrody. Ich lista znajduje się tutaj.

8 czerwca 2017 roku o godz. 10.00 tysiące uczniów z całej Polski (i nie tylko) czytało książki. Próbowali pobić ustanowiony rok wcześniej rekord 459 409 osób czytających w tym samym momencie. Tak naprawdę rekord był pretekstem, a chodziło o to, by sobie poczytać. Dla rozrywki, z uśmiechem, we wspólnym gronie.

W akcji wzięła również udział:

Gimnazjum nr 2 w Łukowie im. ks. Stanisława Konarskiego

Miasto: Łuków

Data przeprowadzenia akcji: 01.06.2017

Godziny przeprowadzenia akcji: 9:45 do 10:20

Miejsce przeprowadzenia akcji: korytarze szkolne i dziedziniec przed szkołą

Akcja była pierwszą tego typu, przeprowadzoną w naszym gimnazjum. Uczniowie z klas 1-3 przystąpili do niej z zaciekawieniem. Poprzedziły ją lekcje biblioteczne: Czy warto czytać książki? , Co warto czytać? W dzień akcji, ponieważ był to DZIEŃ DZIECKA, niektórzy uczniowie przebrali się w zabawne stroje. Siedząc na ławeczkach, leżąc na parapecie, czy wysiadując gdzieś pod ścianą, gimnazjaliści czytali, nawet ci, których trudno na co dzień zobaczyć z książką. Czytali także nauczyciele i personel szkoły. Odwiedziła nas lokalna telewizja. Na zakończenie imprezy wszyscy jej uczestnicy zrobili sobie pamiątkowe zdjęcie.

Link do galerii zdjęć

Liczba uczestników: