local_library Biblioteka Publiczna Gminy Kwidzyn Filia Janowo

W akcji wspólnej udział wzięły również:
Szkoła Podstawowa w Janowie

Miejscowość: Janowo

Godziny przeprowadzenia akcji: 10.00-11.00

Miejsce przeprowadzenia akcji: boisko SP w Janowie

Dzień przed rozpoczęciem akcji nauczyciele w klasach I -VII Szkoły Podstawowej w Janowie poprosili swoich uczniów o przyniesienie ulubionych książek w kolejnym dniu do szkoły. Wytłumaczyli, także na czym polega akcja"Jak nie czytam, jak czytam" dzieciom w klasach młodszych a w starszych przypomnieli jaki przebieg miała kampania w roku ubiegłym. Kolejnego dnia, czyli 8 czerwca wszystkie dzieci będące w szkole o godzinie 10.00 wyszły na boisko szkolne i zostały poproszone o zaprezentowanie fragmentów swoich ulubionych książek. Został także namalowany plakat, który ma zachęcać do czytania wszystkich niezależnie od wieku. Na zakończenie zostały rozdane drobne słodkie upominki.