local_library Gminna Biblioteka Publiczna w Sochocinie

Miejscowość: Sochocin

Godziny przeprowadzenia akcji: 10:00 - 12:30

Miejsce przeprowadzenia akcji: hala sportowa w Zespoloe Szkół i Przedszkoli Samorządowych w Sochocinie

Akcja została przeprowadzona dzięki współpracy Gminnej Biblioteki Publicznej w Sochocinie z szkołami podstawowymi z Sochocina, Kołozębia i Smardzewa oraz Radą Rodziców i biblioteką szkolną . W hali sportowej przy Zespole Szkół i Przedszkoli Samorządowych w Sochocinie udało nam się zebrać 430 osób. Akcja "Jak nie czytam jak czytam" połączona została z warsztatami "Chcę być kimś!" prowadzonymi przez pana Michała Zawadkę, autora cyklu książek dla młodzieży "Chcę być kimś! Czyli jak osiągnąć cele w czasach, gdy wszyscy dookoła mają wywalone". Ta część przeznaczona była dla uczniów VI, VII i VIII klas oraz gimnazjalistów. Warsztaty miały charakter bardzo bezpośredni, wymowny, prowokowały do myślenia i działania. Miały na celu natchnąć młodzież do uwierzenia w siebie. Po zakończeniu warsztatu każdy uczestnik miał możliwość porozmawiania z Panem Michałem Zawadką oraz nabycia książki z autografem.