local_library Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Koniecpolu

Miejscowość: Koniecpol

Godziny przeprowadzenia akcji: godziny od 10 do 12

Miejsce przeprowadzenia akcji: teren szkoły

W akcję "Jak nie czytam, jak czytam" zaangażowali się uczniowie klas technikum w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych, technik handlowiec, technik logistyk oraz szkoły branżowej w zawodach kucharz, kierowca mechanik, monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie. Młodzież pokazała, że czytanie może przynosić radość w każdej sytuacji i we wszelkich okolicznościach: w kuchni, przy malowaniu, na palecie transportowej, przy maszynach skrawających, przy kasie fiskalnej, a nawet w trakcie naprawiania samochodu.