local_library Gminna Biblioteka Publiczna w Biłgoraju z/s w Soli Filia Biblioteczna w Bukowej

W akcji wspólnej udział wzięły również:
Gminna Biblioteka Publiczna w Biłgoraju Filia Biblioteczna w Bukowej, Gimnazjum w Bukowej, Szkoła Podstawowa im. Ks. J. Popiełuszki w Bukowej

Miejscowość: Bukowa

Godziny przeprowadzenia akcji: 10.30

Miejsce przeprowadzenia akcji: Plac Szkolny

Dnia 7 czerwca o godzinie 10.30 wszyscy uczniowie, nauczyciele, pracownicy szkoły i czytelnicy biblioteki spotkali się przed budynkiem szkolnym. Każdy przyniósł ze sobą swoją ulubioną książkę. Bibliotekarka przybliżyła idee akcji i na czym ona polega. Następnie każdy pogrążył się w czytaniu. Na koniec akcji na kolorowych kartkach, dzieci pokazały napis "Czytamy" z wesołą buźką.