local_library Biblioteka Publiczna Miasta i Gminy w Kobylinie

Miejscowość: Kobylin

Godziny przeprowadzenia akcji: 10:00- 12:00

Miejsce przeprowadzenia akcji: sala gimnastyczna

Po przywitaniu wszystkich zgromadzonych, pani dyrektor z Biblioteki Publicznej krótko omówiła ideę bicia rekordu w czytaniu i hasła Jak nie czytam, jak czytam. Następnie wyznaczone osoby głośno czytały fragmenty swoich ulubionych powieści. W dalszej części spotkania, każdy czytał indywidualnie w ciszy przyniesioną książkę. Po zakończeniu czytania, każda klasa omawiała przygotowane przez siebie plakaty i hasła. Czym dla nich jest czytanie, jak rozumieją hasło przewodnie akcji. Każdy z uczestników mógł przebrać się za ulubioną postać z książki. Na osoby ucharakteryzowane na bohaterów swoich książek czekał słodki upominek. Nie zabrakło również pamiątkowych zdjęć z akcji bicia rekordu w czytaniu. Każdy z uczestników mógł również zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie z książką i selfie z plakatem promującym akcję Jak nie czytam, jak czytam.