local_library Zespół Szkół Specjalnych w Kraśniku

Miejscowość: Kraśnik

Godziny przeprowadzenia akcji: 10.00 - 10.30

Miejsce przeprowadzenia akcji: biblioteka

W dniu 7 czerwca chętni uczniowie szkoły zebrali się w bibliotece szkolnej w strefie czytania na ogólnopolskie bicie rekordu we wspólnym czytaniu. Akcja cieszyła się zainteresowaniem. Ze względu na specyfikę szkoły w akcji wzięło udział 18 osób, ale za to bardzo chętnych i często odwiedzających bibliotekę.
Nieliczni uczniowie przyszli z własnymi książkami do czytania. Inni wypożyczyli książki przed akcją i z nimi wyszli aby dokończyć czytanie ciekawej książki.
Po wspólnym czytaniu była chwila na coś słodkiego oraz na porozmawianie na temat akcji, odczuć związanych ze wspólnego czytania i propozycji na przyszłość
W akcji wzięliśmy udział po raz pierwszy i bardzo się to spodobało uczniom. Dziękujemy za taką możliwość.