local_library Zespół Szkół Niepublicznych im. Juliusza Słowackiego

Miejscowość: Radom

Data przeprowadzenia akcji: 10.06.2019

Godziny przeprowadzenia akcji: od 10:00 do 13:25

Miejsce przeprowadzenia akcji: sala gimnastyczna, plac szkolny, korytarz

W dniu 10 czerwca 2019 roku uczniowie naszej szkoły przystąpili do akcji czytelniczej. Udział wzięli: oddział przedszkolny, uczniowie klas 1-3 z edukacji wczesnoszkolnej, uczniowie szkoły podstawowej (klasy 4-8) oraz dwie klasy trzecie gimnazjum. Tego dnia premierę miał zbiór opowiadań terapeutycznych naszych wychowanków. Uczniowie napisali 103 bajki terapeutyczne na potrzeby projektu edukacyjnego - rozwijanie kompetencji porozumiewania się językiem ojczystym w różnych sytuacjach komunikacyjnych. Zastosowanie biblioterapii przyczyniło się do spojrzenia na świat okiem młodego człowieka. O godzinie 10:00 uczniowie zebrali się w sali gimnastycznej i tam rozpoczęliśmy akcję promującą czytelnictwo. Zachęcamy do obejrzenia zdjęć na stronie (Facebook; Niepubliczna Szkoła Podstawowa im. J. Słowackiego w Radomiu).