local_library Zespół Szkół Katolickich im. ks. Jana Długosza

Miejscowość: WŁOCŁAWEK

Godziny przeprowadzenia akcji: 10:00

Miejsce przeprowadzenia akcji: Sala gimnastyczna, boisko szkolne

W tym roku uczniowie bardzo cieszyli się na czytanie na świerzym powoetrzu w ulubionym towarzystwie kolegów, koleżanek, a nawet nauczycieli. Maluszki z przedszkola rownież się włączyli do akcji. Wychowawcy czytali im bajki, wiersze w scenerii wakacyjnej.Uczniowie klas 1-3 wspólnie w wychowawcami czytali bajki, wiersze przy czym się świetnie bawili ???? Zaś uczniowie klas 4-8, ostatniej klasy gimnazjum oraz liceum bawili się w otoczeniu zieleni na boisku szkolnym. Czytali wspólnie, ale wiele osób oddało się własnej lekturze. Wszyscy bardzo chętnie uczestniczyli w grach i zabawach literackich. Tworzenie wierszy i piosenek ze swoich ulubionych fragmentów z książki wzbudziło fantastyczną zabawe. Nauczyciele również oddali się lekturze z uśmiechem. Na sam koniec uczniowie wypuścili balony w niebo.