local_library Zespół Szkół w Męcince

Miejscowość: Męcinka

Godziny przeprowadzenia akcji: 10-11

Miejsce przeprowadzenia akcji: szkolny amfiteatr

Uczniowie Zespołu Szkół w Męcince, podobnie jak w ubiegłych latach, przystąpili do ogólnopolskiej akcji „Jak nie czytam, jak czytam”. Organizatorem głównym jest redakcja miesięcznika „Biblioteka w Szkole”, w szkole przedsięwzięcie koordynowała biblioteka szkolna prowadzona przez nauczycielkę Agnieszkę Śmiłowską. Przedsięwzięcie skierowane jest do szkół, bibliotek szkolnych, bibliotek publicznych i innych instytucji w Polsce i za granicą. W Zespole Szkół w Męcince uczniowie zebrali się w szkolnym amfiteatrze z książkami (każdy swoją). Przygotowali też hasło "Czytamy!", które zostało przez wszystkich odkrzyknięte. Ponadto poszczególne klasy ubrały się w określony kolor. Wszystkie zadania najpełniej wykonała klasa 6, za co otrzymała z rąk dyrektor szkoły Bogusławę Kałużną nagrodę - ciekawą grę planszową. Wydarzenie zostało udokumentowane fotograficznie.