local_library III Liceum Ogólnokształcące im. Juliusza Słoawckiego

Akcję rozpoczęliśmy wspólnym czytaniem w auli szkoły połączonym z mini konkursem. Nauczyciele języka polskiego przygotowali fragmenty różnych książek, które odczytali. Zadaniem uczniów było odgadnięcie tytułu prezentowanej książki. Następnie rozciągnęliśmy węża z książek wzdłuż szkolnych korytarzy pozując do filmiku. Na koniec spotkaliśmy się na boisku szkolnym w celu wykonania wspólnej fotografii w kształcie książki. Akcji towarzyszyły warsztaty z jogi pod hasłem "Joga. Równowaga ciała, umysłu i duszy",które cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród młodzieży. W tym roku udaliśmy się do zaprzyjaźnionego przedszkole, gdzie przeprowadziliśmy "czytanie na dywanie" a właściwie w plenerze.