local_library ZPO nr 3 Szkoła Podstawowa nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi i Sportowymi im. Jana Pawła II w Międzyrzecu Podlaskim

Miejscowość: Międzyrzec Podlaski

Godziny przeprowadzenia akcji: 9.50-10.50

Miejsce przeprowadzenia akcji: Hala sportowa

W dniu 7 czerwca 2019 r. w naszej szkole odbyła się po raz drugi, akcja promująca czytelnictwo wśród dzieci i młodzieży „Jak nie czytam, jak czytam”. W tym roku po raz pierwszy została połączona z wydarzeniem „Konkurs na najciekawiej przebrana klasę”. Klasy, które zgłosiły udział w akcji wybierały tytuł książki, który był tematem przewodnim przebrania. Uczniowie i wychowawcy wykazali się niezwykłą pomysłowością przy kreowaniu bohaterów z ulubionych książek i tak mogliśmy obejrzeć: postaci z baśni Andersena, Mitów Greckich, Pinokia, Akademii Pana Kleksa, Opowieści z Narni ,Królewny Śnieżki, bohaterów wierszy Jana Brzechwy czy baśni o dwunastu miesiącach.

W tym dniu odwiedzili nas uczniowie ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Międzyrzecu Podlaskim, którzy również wzięli udział w prezentacji swoich kostiumów.