local_library Szkoła Podstawowa nr 7

Data przeprowadzenia akcji: 10.06.2019

Godziny przeprowadzenia akcji: 10:30-11:15

Miejsce przeprowadzenia akcji: boisko

Jak nie czytam – jak czytam

Nasza szkoła po raz kolejny uczestniczyła w akcji promującej czytanie książek. Tym razem wzięliśmy udział w IV edycji akcji „Jak nie czytam – jak czytam”. Organizatorem głównym jest redakcja miesięcznika „Biblioteka w Szkole”. Uczniowie szkoły podstawowej, czyli klasy 1a, 1b, 2a i 4a (łącznie 92 osoby) w dniu 7 czerwca 2019r. o godzinie 10.00 z kocykami i książkami wyszli przed szkołę, aby promować czytelnictwo. Ładna pogoda sprzyjała czytaniu na świeżym powietrzu. Zrobiliśmy dużo zdjęć, prześcigając się w pomysłach, w jakich pozach można czytać. Kolejny raz udowodniliśmy, że uczniowie Siódemki lubią czytać.