Biblioteka Pedagogiczna w Ciechanowie Filia w Mławie

Miejscowość: Mława

Godziny przeprowadzenia akcji: 10-10.15

Miejsce przeprowadzenia akcji: plac szkolny ZS nr 3 w Mławie

8 czerwca 2018 r. o godzinie 10.oo uczniowie, nauczyciele ze szkół podstawowych i ponadpodstawowych zebrali się na placu szkolnym ZS nr 3 w Mławie. Zaproszenia do udziału w akcji zostały skierowane do dyrektorów szkół mławskich oraz do bibliotekarzy. Uczniowie przybyli z ciekawymi transparentami, wykonanymi samodzielnie ( "Młodych czyta więcej", " Młodzież czyta w całej Polsce", " Czytamy więcej od Was". Każdy uczestnik miał ze sobą dowolną książkę, którą czytał przez 15 minut. Mławska Biblioteka Pedagogiczna organizuje akcję już po raz trzeci i z każdym rokiem jest coraz więcej uczestników.