Szkoła Podstawowa w Ośniszczewku

Miejscowość: Dąbrowa Biskupia

Data przeprowadzenia akcji: 07.06.2018

Godziny przeprowadzenia akcji: 10.00 - 10.15

Miejsce przeprowadzenia akcji: korytarz, boisko

Szkoła nasza bierze udział w akcji trzeci rok. W obecnym roku szkolnym akcję rozpoczęliśmy 11 V 2018 r. "Nocą z Książką w Bibliotece". Bawiliśmy się w podchody czytelnicze - szukaliśmy w całej szkole, a potem wykonywaliśmy różne zadania czytelnicze ukryte wcześniej przez bibliotekarkę. Po wykonaniu zadań otrzymywaliśmy litery i ułożyliśmy hasło "Raz, dwa, trzy - czytaj TY", które umieściliśmy w widocznym miejscu w szkole. Potem w nocy czytaliśmy książki, "reklamowaliśmy swoje ulubione książki". Natomiast 7 czerwca 2018 r."biblioteczne duszki" - uczestnicy "Nocy z Książką w Bibliotece" wraz z ze swoimi kolegami z klasy, na schodach przed szkołą przez ok. 15 minut czytali głośno wiersz o książkach oraz czytali cicho wybrane przez siebie utwory.